Algemeen

“Sport en Bewegen” is het mooiste, intensiefste doe-vak van de school. Het met plezier bewegen staat uiteraard centraal binnen de lessen. Maar alleen bewegen is natuurlijk niet genoeg, er komt natuurlijk veel meer bij kijken, denk bijvoorbeeld aan: hoe voorkom ik blessures en hoe handel ik als scheidsrechter?

Bij “Sport en Bewegen” streven wij ernaar om je op je eigen niveau te laten sporten. Mede dankzij een enthousiast, sportief team en een geweldige accommodatie lukt het ons ieder jaar weer een groot aanbod uitdagende en veilige bewegingssituaties aan te bieden.

Elk schooljaar doet onze school mee aan een aantal sportdagen, hebben we een eigen schoolvoetbalteam en houden we diverse sportevenementen in de regio in de gaten waaraan deelgenomen kan worden.

In het vierde leerjaar ga je deelnemen aan een sportoriĆ«ntatie, waarbij je kennismaakt met sporten die normaal gesproken niet binnen de gymlessen aan bod komen. Tevens wordt er extra aandacht besteed aan de leerlingen die een sportopleiding (CIOS) willen gaan volgen nadat ze op onze school een diploma hebben gehaald. Het vak “Sport en Bewegen” is een verplicht examenvak.