De mavo-havo klas in Reuver, jouw nieuwe uitdaging!

Voor sommige leerlingen is de keuze tussen vmbo-t en havo lastig. Bijvoorbeeld als je nog niet weet of je de havo wilt doen of dat je toch liever naar het vmbo gaat. Twijfel je? Dan is de mavo-havo klas een goede keuze!

Ook als je een havo-advies hebt en de afstand naar Roermond voor jou te groot is, dan is deze klas een goede oplossing. Nog even dichter bij huis en op een kleinere locatie komen jouw talenten makkelijker tot bloei.

De mavo-havo klassen noemen we in leerjaar 1 en 2 de kansklassen. In de kansklas kun je gedurende twee jaar ontdekken en laten zien op welk niveau jij het beste presteert. Om een duidelijk beeld te krijgen worden je cijfers op zowel vmbo-t-niveau als havo-niveau vermeld.

Wanneer op enig moment tijdens deze 2 jaar blijkt dat een vmbo-t-opleiding een meer passende route is, stap je tussentijds over naar het vmbo en kun je in Reuver je diploma halen. Deze overstap kan betekenen dat je naar een andere klas gaat of dat je in de klas blijft en daar onderwijs op maat krijgt. Dat wordt in overleg met jou, je ouders en de docenten bepaald. Met een tl-diploma is de overstap naar de havo (leerjaar 4) mogelijk wanneer dit jouw wens is en je niveau daarbij past.

HAVO-3

Havo-3 in Reuver
Indien je de twee leerjaren in de mavo-havo klas met goed gevolg hebt doorlopen, stroom je door naar de havo-3 klas in Reuver.

Overstap naar havo-4
Als na 3 jaar blijkt dat de havo de meest passende opleiding is, dan garanderen wij een drempelloze overstap naar 4 havo op onze locatie aan de Bob Boumanstraat in Roermond.

De aansluiting is naadloos. Vanaf de eerste dag wordt gewerkt met dezelfde methodes als op Broekhin Roermond. Ook de toetsen zijn op elkaar afgestemd.
In leerjaar 3 word je goed voorbereid op de overstap naar Roermond.