Mogen we ons even voorstellen …?

De jeugdgezondheidszorg is een onderdeel van de GGD en wordt op deze school verzorgd door twee jeugdartsen en twee assistenten.

Bij de jeugdgezondheidszorg kun je terecht voor …

 1. Gezondheidsonderzoek van alle leerlingen in leerjaar 2.
  Dit onderzoek is een vervolg op de gezondheidsonderzoeken op de basisschool. Ook bij dit onderzoek wordt gekeken of de leerling zich zowel lichamelijk als geestelijk en sociaal goed en gezond ontwikkelt. Daarnaast is er veel ruimte om over deze zaken eigen vragen te stellen. Zoals bv. over puistjes, je te dik of te dun vinden, problemen op school of thuis, vragen over je gezondheid en sporten.
 2. Gezondheidsvragen van alle andere leerlingen, hun ouders en leerkrachten.
  De jeugdarts is er voor de gezondheid van alle leerlingen op school. Dat houdt in dat iedereen, of het nu een leerling zelf, zijn/haar ouders of zijn/haar docent is, bij de jeugdarts terecht kan met vragen die te maken hebben met de gezondheid. Daarbij vat de jeugdarts gezondheid ruim op. Naast de vragen over meer lichamelijke zaken als moedervlekken, ongesteldheid en sporten, kun je bij de jeugdarts terecht met vragen over het omgaan met ouders, vrienden/vriendinnen en docenten, over roken, drank, gokken en drugs of vrijen, voorbehoedsmiddelen, seksualiteit en dergelijke.
 3. Informatie en advies.
  De jeugdarts kan de school van advies dienen over zaken als infectieziekten, hygiƫne, veiligheid, seksuele voorlichting op school, vermoedens van incest of zelfmoordneigingen; kortom over alle zaken die te maken hebben met de gezondheid.

Hoe bereik je/bereikt u de jeugdarts of de assistente …

 • via het begeleidingsteam als je/u het moeilijk vindt om direct naar de jeugdarts toe te stappen. De jeugdarts heeft geregeld overleg met dit begeleidingsteam.
 • voor zaken die niet kunnen wachten is de jeugdarts ook te bereiken op het volgende telefoonnummer: 0475-352 161