Algemeen

CKV is een afkorting en betekent Culturele en Kunstzinnige Vorming. Het is niet alleen een leuk vak, het is ook een belangrijk vak. CKV vormt samen met beeldende vakken en muziek het examenvak Kunstvakken 1. Het is belangrijk dat je Kunstvakken 1 met een voldoende moet hebben afgesloten voordat je je diploma kunt krijgen.
Door CKV maak je kennis met cultuur en kunst in onze samenleving. Dat is helemaal niet saai zoals je misschien zou denken. Denk maar eens aan het bezoeken van de bioscoop voor een spannende film of het luisteren naar een concert van je favoriete band of rapper. Allebei voorbeelden van cultuur. Om je over de drempel te helpen met kunst en cultuur organiseert de school enkele malen per jaar voorstellingen of museumbezoeken.

Het is verplicht bij alle aangeboden activiteiten aanwezig zijn. Als de leerling een activiteit mist, wordt een vervangende opdracht in overleg met de CKV-coƶrdinator, in eigen tijd, op eigen kosten, geƫist. CKV moet in leerjaar 3 met een voldoende worden afgesloten om in leerjaar 4 deel te nemen aan je examen.